Προηγούμενη σελίδαΚεντρική σελίδαΕπόμενη σελίδα

 

 

 

 

Βοήθεια

Σχετικά με την εφαρμογή

Η τρέχουσα εφαρμογή πληροφόρησης απευθύνεται στο κοινό καθώς και σε επαγγελματίες υγείας. Παρέχει πληροφόρηση σε θέματα σχετικά με το σακχαρώδη διαβήτη. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον υπηρεσιών το οποίο επιτρέπει σε κάθε χρήστη να έχει άμεση πρόσβαση στη πληροφορία ή την υπηρεσία πληροφόρησης που τον ενδιαφέρει.

Πληροφορίες για την εφαρμογή

Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί για να παρέχει καλύτερα αποτελέσματα σε ανάλυση οθόνης 800x600 και με ανάλυση χρωμάτων 16 million colors.

Για καλύτερη εκτύπωση των σελίδων της εφαρμογής, πρέπει να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία. Μέσα από τον Internet Explorer, ανοίγετε το μενού "Tools" και επιλέγετε "Internet Options". Από το παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται, ανοίγετε την καρτέλα "Advanced" και τσεκάρετε την διαθέσιμη επιλογή "Printing / Print Background colors and images".

Στην συνέχεια παρέχονται οδηγίες για τις διαθέσιμες επιλογές της εφαρμογής.

Κεντρική σελίδα

Με το πλήκτρο αυτό είναι δυνατή η πλοήγηση στην κεντρική σελίδα.

Προηγούμενη σελίδα

Με το πλήκτρο αυτό είναι δυνατή η πλοήγηση στην προηγούμενη (από την τρέχουσα) σελίδα.

Επόμενη σελίδα

Με το πλήκτρο αυτό είναι δυνατή η πλοήγηση στην επόμενη (από την τρέχουσα) σελίδα.

Πίνακας Συζητήσεων

Με το πλήκτρο αυτό είναι δυνατή η προβολή του πίνακα συζητήσεων. Με τον πίνακα συζητήσεων ο εξουσιοδοτημένος χρήστης  μπορεί να προσθέσει ένα νέο θέμα συζήτησης ή να απαντήσει σε ένα ήδη υπάρχον.

Ανακοινώσεις

Με το πλήκτρο αυτό είναι δυνατή η προβολή του πίνακα ανακοινώσεων.

Online Επικοινωνία

Με το πλήκτρο αυτό είναι δυνατή η online επικοινωνία δύο ή περισσότερων εξουσιοδοτημένων χρηστών.

Βοήθεια

Με το πλήκτρο αυτό είναι δυνατή η προβολή της βοήθειας, που ουσιαστικά είναι οι πληροφορίες που βλέπετε αυτή τη στιγμή.

E-mail

Με το πλήκτρο αυτό είναι δυνατή η αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο αρμόδιο άτομο του Ε.ΚΕ.ΔΙ.

Αναζήτηση

Με το πλήκτρο αυτό είναι δυνατή η αναζήτηση στο site του Ε.ΚΕ.ΔΙ.

 


Εξουσιοδοτημένη πρόσβαση

Εξουσιοδοτημένη πρόσβαση μπορούν να έχουν μόνο επαγγελματίες υγείας, δηλαδή όσοι ανήκουν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Για να αποκτήσει ένας επαγγελματίας υγείας εξουσιοδοτημένη πρόσβαση αρκεί να στείλει e-mail στον διαχειριστή συστήματος δηλώνοντας το ενδιαφέρον του να έχει εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και αποστέλλοντας τα στοιχεία του (Ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, e-mail, τηλέφωνο επικοινωνίας). Με την σειρά του ο διαχειριστής συστήματος θα επεξεργαστεί την αίτηση ενδιαφέροντος και θα αποστείλει στον ενδιαφερόμενο επαγγελματία υγείας e-mail ενημερώνοντας για τα στοιχεία πρόσβασης του στην περίπτωση που έγινε δεκτός ή για τους λόγους μη ένταξης του στο σύστημα στην περίπτωση που δεν έγινε δεκτός.

[Επιστροφή]


Οδηγίες χρήσης Πίνακα Συζητήσεων

Ο πίνακας συζητήσεων απαιτεί εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, γεγονός που σημαίνει ότι ο χρήστης θα κληθεί από την εφαρμογή να συμπληρώσει το κατάλληλο login και password. Μέσα από τον πίνακα συζητήσεων οι Επαγγελματίες Υγείας, με εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, έχουν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους θέτοντας θέματα προς συζήτηση και δίνοντας απαντήσεις στα αντίστοιχα θέματα. Ο Πίνακας Συζητήσεων είναι διαρθρωμένος με τέτοιο τρόπο, ώστε στο πρώτο επίπεδο ιεραρχίας βρίσκονται τα θέματα προς συζήτηση και στο δεύτερο επίπεδο, και κάτω από κάθε θέμα, βρίσκεται η αντίστοιχη απάντηση.

Για την Εισαγωγή νέου θέματος συζήτησης, ο χρήστης, αφού επιλέξει την Εισαγωγή νέου θέματος συζήτησης από τον πίνακα συζητήσεων, καλείται να συμπληρώσει την φόρμα εισαγωγής θέματος, πληκτρολογώντας στα αντίστοιχα πεδία Ονοματεπώνυμο, Θέμα μηνύματος, Κείμενο μηνύματος. Για την αποστολή του μηνύματος συζήτησης αρκεί το πάτημα του button "Υποβολή".

Για την Εισαγωγή νέας απάντησης σε θέμα συζήτησης, αφού επιλεχθεί το θέμα συζήτησης από τον βασικό πίνακα συζήτησης, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει τον υπερσύνδεσμο «Απάντηση». Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η συμπλήρωση της φόρμας Εισαγωγής Απάντησης. Τέλος, επιλέγοντας το πλήκτρο «Υποβολή», εισάγεται η νέα απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα συζήτησης.

[Επιστροφή]


Οδηγίες χρήσης Πίνακα Ανακοινώσεων

 • Πίνακας Ανακοινώσεων για το Κοινό

 • Περιλαμβάνει ανακοινώσεις για θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν την διεξαγωγή συνεδρίων, σεμιναρίων, κλπ. με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τον διαβήτη.

  Για να πλοηγηθείτε στον πίνακα Ανακοινώσεων για το Κοινό, μπορείτε να πατήσετε στον υπερσύνδεσμο Ανακοινώσεις στο μενού της κεντρικής σελίδας. 

  Οι ανακοινώσεις είναι κατηγοριοποιημένες ως εξής: Πανελλήνια Συνέδρια, Διεθνή Συνέδρια, Εκπαίδευση. Επιλέγοντας κατηγορία από το μενού ανακοινώσεων, ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί σε εκείνη την κατηγορία των ανακοινώσεων που τον ενδιαφέρει άμεσα.

  Κάνοντας κλικ με το ποντίκι πάνω σε ένα θέμα ανακοίνωσης εμφανίζεται το περιεχόμενο του θέματος ανακοίνωσης.

 • Πίνακας Ανακοινώσεων για τους Επαγγελματίες Υγείας

 • Περιλαμβάνει ανακοινώσεις  που απευθύνονται στους Επαγγελματίες υγείας.

  Για να πλοηγηθείτε στον πίνακα ανακοινώσεων για τους Επαγγελματίες υγείας, πρέπει πρώτα να επιλέξετε  Για Επαγγελματίες Υγείας από το μενού της κεντρικής σελίδας.

  Οι ανακοινώσεις είναι κατηγοριοποιημένες ως εξής: Πανελλήνια Συνέδρια, Διεθνή Συνέδρια, Εκπαίδευση. Επιλέγοντας κατηγορία από το μενού ανακοινώσεων, ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί σε εκείνη την κατηγορία των ανακοινώσεων που τον ενδιαφέρει άμεσα.

  Κάνοντας κλικ με το ποντίκι πάνω σε ένα θέμα ανακοίνωσης εμφανίζεται το περιεχόμενο του θέματος ανακοίνωσης.

[Επιστροφή]


Οδηγίες για On-Line επικοινωνία

Aπαιτεί εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. 

Μέσω της OnLine Επικοινωνίας ο επαγγελματίας υγείας, αφού πραγματοποιήσει Αναζήτηση για το ποιος άλλος χρήστης είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένος στο σύστημα, εισάγεται σε ένα περιβάλλον που του δίνει την δυνατότητα επικοινωνίας με μορφή τηλεδιάσκεψης [μέσω ήχου και εικόνας (audio & video conference)], με γραπτά μηνύματα κειμένου (chat), με κοινή χρήση εφαρμογής (sharing application) και με κοινό ηλεκτρονικό πίνακα (whiteboard).

[Επιστροφή]